Po over de pincode

July 3, 2017 July 11th, 2017 General Studies

Inleiding

Wij, Margreet en Trienke maken onze PO over de pincode. Het is een belangrijk economic systems punt n onze samenleving, namelijk de pinpas. Elektronisch betalen neemt steeds meer toe, iedereen heeft tegenwoordig een pincode. En nu is onze vraag wat zijn de voor- en nadelen van de pincode?

Hoofdvraag: Wat zijn de voor- en na delen van de pincode?

Deelvragen:

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now
 1. Hoe is de pincode ontstaan?
 2. Is een pincode veilig?
 3. Hoe gebruik je de pincode?
 4. Hoe kan je de pincode onthouden?

Deelvraag 1 hoe is de pincode onstaan?

De pincode is een nummer met vier cijfers dat een bepaald systeem beveiligd. Dit kan zijn bij een bank ( geldautomaten ) of bij een kluis new wave een bedrijf. Deze pincode heeft maar vier cijfers, waardoor er fraude kan worden gepleegd met heated beperkt aantal cijfers. Betalen met de pincode op de Chipknip en Creditcards maken het geld betalen steeds makkelijker. Het is heated belangrijkste betaalmiddel new wave deze tijd. Maar is heated ook veiliger dan contant geld? Een voordeel new wave de pincode rain trees met een bankpas is ; dat de mensen dekagram en nacht geld kunnen opnemen bij geldautomaten en ermee kan betalen bij alle betaalautomaten in Nederland. Er kan ongeveer f 2500, – per hebdomad worden opgenomen, digital audiotape ligt aan welke bank het is. Pin staat voor persoonlijk identificatie nummer. De reden new wave de pincode is eigenlijk de bankpas. De bankpas is een klein plastic kaartje waarop je naam en handtekening staat.

Deelvraag 2 is een pincode veilig?

Op je pinpasje staat een magneet strip, deze bevat heel erg veel informatie in gecodeerde vorm. Als je je pasje in de gleuf hebt gedaan controleert een apparaat of je pincode dice je hebt ingevoerd klopt met de pincode die op de magneet strip staat verwerkt. Een pincode bestaat uit 4 verschillende cijfers ; van 0 tot 9 digital audiotape zijn dus 10 verschillende cijfers. Met deze 10 cijfers zijn er 10x10x10x10 = 10.000 verschillende pincodes in Nederland. Veel meer mensen dan 10.000 hebben een bankrekeningnummer en daarom hebben meerdere mensen de zelfde pincode. Je bankrekeningnummer kan betaal uit 9 verschillende cijfers, ook hier zijn de cijfers van 0 tot 9 dus Er zijn maximaal 10x10x10x10x10x10x10x10x10 = 1 miljard bankrekeningnummers. Als je de 1 miljard deelt door de 10.000 verschillende pincodes kom je op 100.000 keer new wave elke pincode. Natuurlijk heeft niet iedereen een bankrekening, maar er zijn ook wel mensen dice meerdere bankrekeningnummers hebben dus we nemen heated voorbeeld digital audiotape er 16 miljoen verschillende bankrekeningnummers zijn in Nederland. De kans dat je dan iemand tegenkomt dice dezelfde pincode heeft ALSs jou is dan 100.000: 16 miljoen = 0,00625 % Als je een pincode echt veilig wil hebben zou dice eigenlijk moeten bestaan uit 9 verschillende cijfers, omdat dan bij elke bankrekening een andere pincode zou horen. Dit is wel een heel lang getal, en daarom ook moeilijk Te onthouden. Een pinpas is wel veilig dan contant geld, ALSs je portemonnee word gestolen met geld Er in ben je het kwijt, maar ALSs je bankpasje word gestolen ben je het geld wat Er op staat niet kwijt. De pincode word geblokkeerd nadat je 3x de verkeerde pincode in hebt gevoerd, ALSs je pinpasje is gestolen is de kans klein dat de dief in 3x raden je goeie pincode heeft gevonden en daarna word je pasje geannuleerd nut is hij niet meer cuting waardoor je geen geld Er meer vanaf kunt halen. Je kan dan zelf een nieuwe pinpas aanvragen bij de bank.

Deelvraag 3 hoe gebruik je de pincode?

Hoe je de pincode op een bankpas gebruikt bijvoorbeeld ; op een toonbank new wave een winkel staat een betaalautomaat. Dat is een apparaat waar je kunt betalen met je betaalpas met een pincode. De verkoper haalt het pasje door de gleuf van het apparaat. Op het schermpje verschijnt: & A ; lsquo ; Toets uw pincode in ‘ Je toetst de vier cijfers in, decease bij jou pinpas horen. Dan komt de prijs op het schermpje en komt er de vraag: & A ; lsquo ; akkoord? ‘ Het bedrag klopt dus je drukt op de knop met & A ; lsquo ; ja ‘ . Nu staat er & A ; lsquo ; Even geduld a.u.b. ‘ . Dat is omdat de automaat contact maakt met de computing machine van de bank waar je een een rekening hebt. Zodra je & A ; lsquo ; Ja ‘ hebt ingetoetst, komt dat contact via een telefoonlijn tot base. Op het schermpje verschijnd: & A ; lsquo ; In behandeling ‘ . De computing machine controleert of de cijvers die ze heeft ingetoetst, kloppen met de pincode van de betaalpas. Daarna controleert hij of er wel genoeg geld op de bankrekening new wave je staat. Als dat zo is wordt heated bedrag new wave de bankrekening new wave jou overgemaakt naar de bankrekening new wave de winkel. Dit heet dus electronisch betalen, omdat het met een elektronisch apparaat gebeurt en er geen geld aan Te pas komt. Er verschijnt & A ; lsquo ; U heeft betaald ‘ op het schermpje en nu heb je betaalt.

Deelvraag 4 hoe kan je je pincode onthouden?

Er zijn heel wat mensen die moeite hebben om Hun pincode Te onthouden, sommige mensen hebben meer bankrekeningen en dus ook verschillende pincodes. Het kan natuurlijk zijn digital audiotape je verongeluk verkeerd drukt, maar ALSs je je pincode set vergeten en dan toch maar een codification gaat uitproberen waarvan je denkt digital audiotape hij goed is, wordt hij na 3x geblokkeerd. Daarom zijn Er een aantal idee & A ; euml ; n om je pincode Te onthouden. Het is natuurlijk niet erg slim om een briefje in je portemonnee Te stoppen met daarop je pincode. Het is slender om Er een briefje in te doen met je telefoonnummer, je kunt dan de laatste 4 cijfers van je telefoonnummer veranderen in heated nummer new wave de pincode. Ook kan je new wave je 4-cijferige pincode een geld bedrag maken bijv. ˆ25,31. Ook een handig trucje om je pincode Te onthouden is je pincode bijv. 2531 optellen met de 1e 4 cijfers van je telefoonnummer ( of een ander nummer dice je makkelijk kan onthouden ) Voor mij zijn de 1e 4 cijfers van mijn telefoon nummer 0615. Als je dan op het pinpasje schrijft 2926 zal een dief denken dat dot je pincode is, en daarmee zal hij waarschijnlijk 1 new wave de 3 pogingen verpesten. Als je de 1e 4 cijfers van je telefoon nummer optelt bij dice new wave het pasje krijg je je pincode.

Hoofdvraag: wat zijn de voor- en nadelen van de pincode?

We zullen nu een aantal voor- nut nadelen va de pincode op een rijtje zetten:

De voordelen van de pincode:

 • De pincode is persoonsgebonden. Er is verder niemand dice jouw pincode weet.
 • Je hebt de mogelijkheid om gepast Te betalen.
 • Je hoeft niet eerst naar de bank om geld tehalen.
 • De betaling verloopt snel.
 • Bij sommige passen krijgje iets extras bijvoorbeeld een museumkaart.
 • Het is veiliger om met een pasje op zak Te lopen dan met contant geld. Want ALSs je pasje gestolen wordt, kan de ander er toch niets mee.

De nadelen van de pincode:

 • In sommige landen is de veiligheid niet goed. Je kan er met een pinpas betalen zonder digital audiotape je je codification hoeft in te toetsen.
 • Je gegevens staan geregistreerd.
 • Er wordt vernomen dat de pincode fraudegevoelig is.
 • Op pinpassen waar een chipknip pimple, ben je je geld kwijt ALSs je hem verliest. Als je namelijk een nieuwe pas aanvraagt is heated chipknip-saldo weer ˆ 0, = .
 • Een pinautomaat is gevoelig voor fouten in het computersysteem. Als het misgaat kun je dus geen geld opnemen.
 • In heated buitenland moet je soms ook nog transactie kosten betalen. Dit kost je dan dus excess geld.

Margreet:

Ik vond dot een leuk onderwerp om over te schrijven, eerst zouden we het maken over kinderbijslag maar aangezien het een Klein onderwerp is, hebben we dit bedacht. Het was erg leerzaam. Ik zelf vind heated best moeilijk om met de informatie een verhaal Er over te schrijven, maar het is wel gelukt. Hopelijk vind mijn leraar het een mooie Praktische Opdracht.

Trienke:

We hebben deze PO met z’n 2en gemaakt, we vonden heated erg leuk om Er aan Te werken. Omdat het een interessant onderwerp is, is heated leuk om informatie op Te zoeken. We hebben van deze Po veel meer geleerd over de pincode. Je pincode gebruiken is iets wat de meesten erg vaak doen, maar verder wordt hier niet over na gedacht. Na het maken new wave onze PO weten we veel meer over heated ontstaan en gebruik van de pincode. We hopen dat u het een leuke, interessante en goeie PO vind nut digital audiotape we een goed cijfer krijgen.

We hebben vooral onze Eigen informatie gebruikt, verder hebben we informatie gevonden in tekst op het cyberspace.

sites:

 • hypertext transfer protocol: //www.scholieren.com/werkstukken/9881
 • hypertext transfer protocol: //www.volkskrant.nl/economie/article162607.ece/Britten_leggen_zwakke_plek_pincode_bloot
 • hypertext transfer protocol: //www.pin.nl/nl-NL/Zakelijk/PINAccepteren/Pages/default.aspx
 • hypertext transfer protocol: //nl.wikipedia.org/wiki/Persoonlijk_identificatienummer
 • hypertext transfer protocol: //nl.wikipedia.org/wiki/Betaalkaart
x

Hi!
I'm Amanda

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out